Dnes som sa rozhodol pripraviť domáce gnocchi s paradajkovou omáčkou a cuketou .
Gnocchi pochádzajú z Talianska sú podobné naším haluškám .
Niekde som čítal o tom , ako ich pripravovali už starí Rimania . No pravda je taká , že by ich pripravili ťažko , nakoľko zemiaky priniesol až Krištof Kolumbus v 15 storočí :-D
Dajú sa pripraviť aj na sladký aj slaný spôsob .
Ak idete robiť len slaný spôsob je vhodné do cesta pridať 50g nastrúhaného parmezánu .
Gnocchi pochádzajú z Talianska sú podobné naším haluškám .
Niekde som čítal o tom , ako ich pripravovali už starí Rimania . No pravda je taká , že by ich pripravili ťažko , nakoľko zemiaky priniesol až Krištof Kolumbus v 15 storočí :-D
Dajú sa pripraviť aj na sladký aj slaný spôsob .
Ak idete robiť len slaný spôsob je vhodné do cesta pridať 50g nastrúhaného parmezánu .
Najskôr si pripravíme gnocchi
Recept na cca 4 porcie
Potrebujeme :
- 1 kg v šupke uvarených zemiakov ( najlepšie múčne zemiaky varný typ C )
- 400 g hladkej múky
- 1 vajce
- lyžička soli
Zemiaky prepasírujeme , alebo nastrúhame na najmenšom strúhadle . Všetko spolu premiešame a vypracujeme hladké vláčne cesto .
Keď máme cesto hotové , vytvarujeme ho na cca 1 cm hrubé " šúľance " .
Všetko dobre pomúčime a začneme krájať na kúsky . Ja mám na to takýto grif . :-D
Ja som jednu polovicu spravil s omáčkou a druhú polovicu som dal do mrazničky . Je to pracný recept a vždy poteší mať v mrazničke niečo takmer hotové :-)
Paradajková omáčka s cuketou
Recept pre dve osoby
Potrebujeme :
- paradajkový pretlak 200 g
-1 cibuľa
- l lyžica masla , alebo olivového oleja
-1 cuketa
-2 lyžičky cukru
-1 lyžička soli
-1 lyžička mletej sladkej červenej papriky
- syr parmezám ja som použil pecorino - syr podobný parmezánu vyrábaný z ovčieho mlieka
Postup :
Na masle , alebo oleji usmažíme na jemno nakrájanú cibuľu . Pridáme na kocky nakrájanú cuketu všetko podusíme do mäkka . Pridáme pretlak a ostatné prísady okrem syra .
Dochutíme, pridáme uvarené gnocchi. Všetko premiešame a podávame posypané hoblinami zo syra .
Dobrú chuť
tie gnocchi davad do mraznicky surove alebo uvarene?
OdpovedaťOdstrániť