Recept pre dve osoby
Potrebujeme :
- 250 g cestoviny pappardelle ( môžu byť aj iné ) ja používam na osobu 125 g suchých cestovín , reštauračná norma je asi 70 g takže je to na Vás ..
- 100 g prerastená slanina , alebo pancetta
- 2 -3 väčšie paštrnáky ,alebo petržleny
- lyžica masla
- 2 lyžice - pažítka , alebo mladá cibuľka
- parmezán - musí to byť parmezán !... podľa chuti cca 50 - 100 g ja ho milujem, dávam viac
- soľ
Postup :
- dáme si variť cestoviny , toto hádam nemusím písať ako :-D
- na väčšej panvici , alebo ja rád používam aj wok roztopíme maslo
- pridáme na kocky nakrájanú slaninu a smažíme
- keď je slanina na 50 % usmažená pridáme nastrúhaný paštrnák , pažítku a trochu osolíme
- uvarené pappardelle scedíme , no nepremývame vodou
- hneď ako scedíme cestoviny dáme ich do panvice , kde máme pripravenú zmes
- na miernom ohni všetko dobre premiešame a vypneme oheň
- do horúceho pridáme časť nastrúhaného parmezánu a opäť premiešame
A je to hotové ... :-D naberieme na taniere, posypeme zvyšným parmezánom ako dekoráciu môžeme použiť pažítku ...
Dobrú chuť ..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára