sobota 23. marca 2013

Pappardelle s paštrnákom ( môže byť aj petržlen )

Recept  pre dve osoby 

Potrebujeme :
- 250 g cestoviny pappardelle ( môžu byť aj iné ) ja používam na osobu 125 g suchých cestovín , reštauračná norma je asi 70 g takže je to na Vás ..
- 100 g prerastená slanina , alebo pancetta 
- 2 -3 väčšie paštrnáky ,alebo petržleny 
- lyžica masla
- 2 lyžice - pažítka , alebo mladá cibuľka 
- parmezán - musí to byť parmezán !... podľa chuti cca 50 - 100 g ja ho milujem, dávam viac 
- soľ 

Postup :

- dáme si variť cestoviny , toto hádam nemusím písať ako :-D
- na väčšej panvici , alebo ja rád používam aj wok roztopíme maslo 
- pridáme na kocky nakrájanú slaninu a smažíme 
- keď je slanina na 50 % usmažená pridáme nastrúhaný paštrnák , pažítku a trochu osolíme 
- uvarené pappardelle scedíme , no nepremývame vodou 
- hneď ako scedíme cestoviny dáme ich do panvice , kde máme pripravenú zmes 
- na miernom ohni  všetko dobre premiešame a vypneme oheň
- do horúceho  pridáme časť  nastrúhaného parmezánu a opäť premiešame 

A je to hotové ... :-D naberieme na taniere, posypeme zvyšným parmezánom ako dekoráciu môžeme použiť pažítku ...

Dobrú chuť ..


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára